Eğitim Semineri ve Dernek Toplantısını Başarıyla Tamamladık…

Sevgili Dobermann Irk Derneği Üyeleri ve Dobermann Severler,
Size daha önce bu sayfalardan duyurmuş olduğumuz eğitim seminerimizi ve dernek toplantımızı, 27–28 Kasım 2010 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirdik. Bu sayede çok eğitici ve bir o kadar da eğlenceli üç gün geçirdik.
İlk gün, yani 27 Kasım Cumartesi günü öğle saatlerine kadar seminer katılımcılarımız, köpekleriyle beraber eğitmenlerimiz Sayın Mitica Moldovan ve Sayın Lajos Vòrös gözetiminde iz sürme eğitimini gerçekleştirmeye çalıştılar. Köpeklerin tamamına yakını hayatlarının ilk iz sürme çalışmalarını yapmaya gayret ettiler. Uygulamada yapılmaya çalışılanlar, teorik dersten sonra çok daha iyi bir şekilde anlaşıldı. IPO sınavlarının etaplarından biri olan iz sürmede başarının, köpeğin yeteneğinden çok eğitimin disiplinine ve sürekliliğine bağlı olduğu vurgulandı.
Öğleden sonra yapılan itaat çalışmasında dikkat çekici olan husus, dobermannlarımızın göstermiş olduğu başarılarla diğer ırklardan farklı bir görüntü sergilemeleriydi. Bu başarıların Sayın Lajos Vòrös tarafından takdirle karşılanması ise bizleri bir o kadar daha mutlu etti.
Günün sonunda Dobermann Irk Derneği yönetim kurulu ve üyeleri olarak toplandık. Toplantıda, derneğimiz ve dolayısıyla dobermannlarımız adına yaptıklarımız, yapacaklarımız ve yapmamız gerekenleri konuştuk ve de aldığımız ortak kararlar doğrultusunda çalışma hedeflerimiz belirledik. Birbirlerini internet üzerinden tanıyan birçok arkadaşımızın yüz yüze görüşme şansını bulması da toplantımızın ilgi çekici ayrıntılarından biriydi.
Seminerin ikinci gününde, yani 28 Kasım Pazar günü seminere katılan bütün köpeklere eğitmenlerimiz Lajos Vòrös ve Mitica Moldovan tarafından koruma eğitimi verildi. Bu eğitime sokulan köpeklerin de birçoğu hayatlarının ilk koruma eğitimini aldılar. Dobermannımız Tahi Réme Haya, bu alandaki üstün başarısıyla izleyenleri adeta büyüledi. Eğitmenimiz Sayın Vòrös Layos’un da köpeklerimizdeki sorunları kısa sürede çözümlemesinden ve köpeklerle olan ilişkisinden etkilenmemek mümkün değildi.
Derneğimizin hazırlamış olduğu katılım sertifikaları ve teşekkür belgeleri, Başkanımız Şeref Şeref ve Başkan Yardımcımız Cem Yücetin tarafından eğitmenlerimize ve katılımcılara, eğitim sonrası düzenlenen sade bir törenle verildi. Eğitmenlerimize ve organizasyonda görev alan arkadaşlarımıza verdiğimiz teşekkür belgeleriyle beraber, 37 kişiye derneğimiz olarak ilk sertifikalarımızı dağıttık. Bunun ilk olması ayrı bir önem ve değer taşıyordu.
Etkinlik, kısa sürede organize edilmesine rağmen yüksek katılım oranına sahipti. Bu da bir diğer sevindirici unsurdu.
Günün sonunda dernek üyelerimizle ve dobermann severlerle tekrar bir araya gelerek günün değerlendirmesini yaptık, izlenimlerimizi paylaştık. Herkesin hemfikir olduğu noktalar, eğitim seminerinin çok verimli bir şekilde geçtiği ve eğitmen Sayın Vòrös Layos’un performansının büyüleyici olduğuydu. Gerçekten de Sayın Vòrös Layos’un katılımcıların sorulara verdiği doyurucu cevaplar, köpeklerle kurduğu üstün iletişim ve eğitimlerin tüm aşamasında sergilemiş olduğu olağanüstü pozitif tavırlar, kendisini seminerin yıldızı yapmaya yetti.
29 Kasım Pazartesi günü ise, daha önce alınmış randevu doğrultusunda KIF (Köpek Irkları Federasyonu) Başkanı Hasan Cansever ile KIF merkezinde bir araya geldik. Yönetim kurulumuzun neredeyse tam kadro hazır bulunduğu bu ziyarette, hem Sayın Başkan Hasan Cansever ile tanışma fırsatı bulduk hem de birbirimizden beklentilerimiz konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Merak ettiklerimiz, aklımıza takılan sorular, derneğimiz ve KIF’nin hiyerarşik bağlantılarının nasıl olması gerektiği gibi birçok konuda uzun uzun sohbet ettik.
Bizim açımızdan kayda değer bir diğer nokta da üyelik konusunda KIF’e yapmış olduğumuz başvurumuzla ilgili görüşmeydi. Başkan Hasan Cansever’den, yapılacak ilk KIF genel kurulunda üyelik başvurumuzun kabûl edileceği sözünü ve müjdesini aldık.
Yorucu ama oldukça verimli geçen üç günün sonunda, bir sonraki buluşmaların ve seminerlerin planlarını aklımıza katarak dönüş yoluna koyulduk.
Dobermann ırk Derneği Başkanlığı.

ETKİNLİK RESİM VE VİDEOLAR İÇİN TIKLAYIN