FCİ Hakkında

FCI ile ilgili genel bilgi: http://fci.be/
FCI (Fédération Cynologique Internationale) Dünya Köpek Irkları ve Köpekle İlgili Konuların Organizasyonudur. Her ülkeden bir tane olmak üzere 84 üyesi ve/veya anlaşmalı ortağı vardır ve bunlar her biri kendi soy kütüklerini tutar, ait oldukları ülkede üretilen köpekler için kendi soy kütüğü belgelerini düzenler ve kendi hakemlerini yetiştirirler. FCI soy kütüğü belgeleri ile hakemlerin üyesi ülkelerde karşılıklı olarak tanınmaları / kabul görmelerini sağlar / garanti altına alır.

FCI’ın Tarihçesi:
FCI (Fédération Cynologique Internationale) 22 Mayıs 1911 tarihinde, kinoloji/köpekle ilgili her alandaki faaliyetleri ve ayrıca safkan köpekler ve ırklarını gerekli olacak her yol ve yöntemle teşvik etmek, desteklemek ve korumak amacı ile kuruldu.
FCI’ın kurucuları aşağıdaki ülkeler oldu:
Almanya (Kartel für das Deutsche Hundewesen und die Delegierte Kommission)
Avusturya (Österreichischer Kynologenverband
Belçika (Société Royale Saint-Hubert)
Fransa (Société Centrale Canine de France)
Hollanda (Raad van Beher op Kynologisch in
Nederland)
Birinci Dünya savaşı sırasında federasyon yok oldu ve 1921 de Société Centrale Canine de France ve Société Royale Saint-Hubert federasyonu yeniden oluşturdular.
Birliğin yeni tüzüğü 10 Nisan 1921 tarihinde onaylandı ve 5 Mart 1968 tarihinde verilen resmi hükümle FCI kanuni/ legal kimliğine kavuştu. Bugün dünya çapında faaliyet gösteren dev bir organizasyondur.